پسران ایرونی

ورود دختران ممنوع

پسران ایرونی

ورود دختران ممنوع

بیماری شبه وبا آمده است

بیماری شبه وبا آمده است


بنا بر اطلاعات دریافتی از برخی بیمارستان‌های استان زنجان، از یک هفته گذشته تا کنون 60 بیمار مبتلا به شبه وبا در مراکز درمانی این استان بستری شدند.

علائم بیماری وبا

در حالی که برخی گزارش‌ها حاکی از افزایش تعداد بیماران مبتلا به بیماری شبه وبا و اسهال روده در بعضی نقاط کشور است، تا کنون هیچ ‌یک از مقامات وزارت بهداشت در این مورد واکنشی نشان نداده‌اند.

 

بنا بر اطلاعات دریافتی از برخی بیمارستان‌های استان زنجان، از یک هفته گذشته تا کنون 60 بیمار مبتلا به شبه وبا در مراکز درمانی این استان بستری شدند.

 

یکی از مسئولان بیمارستان ولی عصر زنجان با تایید این موضوع از مراجعه تعدادی از بیماران مشکوک به شبه وبا به بیمارستان خبر داد.

وی مشخصه این بیماران را اسهال دانست و در عین حال گفت: بروز اسهال به تنهایی نمی‌تواند نشانه ابتلا به وبا باشد و پس از انجام آزمایش در این مورد می‌توان اظهار نظر کرد.

 

این مقام بیمارستانی با اظهار بی‌اطلاعی از آمار دقیق مبتلایان به بیماری شبه وبا گفت: هر گونه اظهار نظر در این مورد، از وظایف روابط عمومی دانشگاه و ریاست بیمارستان است.

 

برخی منابع خبری نیز از مراجعه 20 نفر دیگر از مبتلایان شبه وبا به مرکز آموزشی تخصصی و فوق تخصصی آیت‌الله موسوی زنجان خبر داده‌اند.

همچنین برخی از مبتلایان به بیماری شبه وبا در زنجان حتی به نارسایی کلیوی دچار شده‌اند.

 

از سویی، بنا بر اظهارات منابع خبری در استان البرز، تعداد مبتلایان به بیماری شبه وبا در استان البرز به 60 نفر رسید.

 

لازم به ذکر است که تا کنون هیچ گزارشی مبنی بر فوت مبتلایان به شبه وبا در این دو استان گزارش نشده است.

در حال حاضر پذیرش و بستری بیماران مبتلا به شبه وبا، به وضعیت عادی در آمده و این مساله تحت کنترل است.

پزشکان برای جلوگیری از ابتلای افراد به بیماری وبا توصیه می‌کنند برای نوشیدن آب، شستشوی ظروف و میوه و سبزی، از آب لوله کشی کلردار استفاده کنند، در غیر اینصورت آب جوشانده شود

همچنین توصیه می‌شود، از شنا کردن در استخرهای عمومی، خوردن بمیوه و ساندویچ یا هر غذایی که احتمال داده می‌شود آلوده باشد خودداری کنند.

 

بیماری شبه وبا چیست؟

بیماری وبا را به سه نوع کلاسیک، التور یا شبه وبا و بنگالی تقسیم می‌کنند. التور نام گونه‌ای از باکتری ویبریو کلرا است. ویبریو کلرا عامل بیماری وبا است. این گونه باعث ایجاد بیماری شبه وبا می‌شود. این باکتری می‌تواند گلبول‌های قرمز خون را منهدم کند.

 

بیماری شبه وبا برای اولین بار در سال 1905 میلادی در زیارتگاه الطور، نزدیک کانال سوئز بین زائران مکه دیده شد و آن را به همین دلیل، التور نام‌گذاری کردند.

 

میکروب وبا توسط آب‌های آلوده به مدفوع بیماران و به طور مستقیم از راه وسایل آلوده و مواد غذایی مخصوصا (سبزی‌ها و میوه‌های آلوده به میکروب)، شیر، خامه، مرغ خوب پخته نشده، برنج پخته با دست‌های آلوده آشپزها و افرادی که به نحوی با غذای مردم سر و کار دارند، منتقل می‌شود.

 

مگس در سرایت این بیماری نقش موثری دارد. افرادی که دچار فقر غذایی هستند و مواد پروتئینی کمتری به بدن آنها می‌رسد و دچار سوء تغذیه هستند، بیشتر در معرض خطر ابتلا قرار دارند.

 

میکروب التور در یخچال مدت بیشتری می‌تواند زنده بماند و به همین دلیل مصرف نوشابه‌ها و شربت‌ها، بخصوص در تابستان و همراه یخ‌های نشسته، یکی از عوامل مهم انتقال بیماری است. فاضلاب‌ها هم در شیوع این بیماری تاثیر دارند.

مسئله مهم دیگری که باید همه مردم را به آن عادت داد، شستن دست‌ها با صابون بعد از پایان کار، قبل از غذا خوردن و باز از همه مهم‌تر بعد از توالت و اجابت مزاج است که این عمل نه تنها از وبا جلوگیری می‌کند، بلکه از بیماری‌هایی مثل اسهال خونی، حصبه و انتقال بعضی انگل‌ها هم پیشگیری خواهد کرد

سبزی‌ها و میوه‌های خام حتما باید ضد عفونی شده و به قدر کافی با آب شسته شوند. ضدعفونی آب‌های مصرفی مردم توسط مسئولان بهداشت کشور و اضافه کردن مقداری کلر به آب‌ها انجام می‌شود، ولی اگر در محل‌هایی مثل بعضی روستاها هنوز آب‌ها لوله‌کشی نشده باشند، باید به هنگام بروز التور آب را جوشاند و مصرف کرد و از خوردن خامه، شیرهای خوب نجوشیده و غیر پاستوریزه جدا خودداری کرد.

 

توجه کنید کودکان نیز مانند افراد بزرگسال به این بیماری دچار می‌شوند. بروز اسهال شدید در کودکان و افراد بزرگسال به هر علتی که باشد، باید هر چه زودتر تحت درمان قرار گیرد.

با توجه به علائم التور که اسهال و استفراغ شدید و بروز کم‌آبی بدن می‌باشد، باید بیمار در اولین فرصت به مرکز درمانی یا مطب رسانده شود. هر نوع غفلت ممکن است جان کودکان را به خطر اندازد.

 

امروزه با وجود آنتی بیوتیک‌ها و تجویز به موقع آن‌ها و رساندن آب و املاح چه خوراکی مثل او آر اس و چه تزریقی، میزان تلفات ناشی از بیماری کم شده است.

 

در مناطق گرمسیر مثل خوزستان و هرمزگان و به دلیل خوردن فراوان مایعات خنک و یخ دار، این بیماری شیوع بیشتری دارد.

آزمایش و کشت مدفوع، رساندن آب و مایعات به بدن و تجویز آنتی بیوتیک و دارو توسط پزشک، بیماری را در مدت کوتاهی درمان می‌کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد